1 Οκτωβρίου, 2023

About

Η ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια νευροεπιστημών και νευρολογίας.

Η ιστοσελίδα myneurology.eu-Γνωσιακή Βάση Νευρολογίας δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει άρθρα σχετικά με την διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των νευρολογικών νοσημάτων και να παρέχει επιπλέον ενημέρωση για τις νεότερες μελέτες και τις εξελίξεις στον χώρο των νευροεπιστημών. Φιλοξενεί άρθρα από Νευρολόγους και Ιατρούς γενικότερα, ενδιαφέροντα περιστατικά, σύντομες κλινικές και εργαστηριακές μελέτες, καθώς και άρθρα που άπτονται της διαχείρισης των νευρολογικών νοσημάτων συμπεριλαμβανομένων άρθρων Βιοηθικής, Νομικής, Διατροφολογίας, Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής φροντίδας.

Επιπλέον στην ενότητα ερωτήσεις και απαντήσεις, οι επισκέπτες μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις που αφορούν σε σχετικά θέματα, όπως και να λαμβάνουν μέρος στην συζήτηση απαντώντας στις ερωτήσεις που έχουν τεθεί από άλλους.

Πλέον εντός της ιστοσελίδας λειτουργεί η διαδικτυακή κοινότητα νευρολογίας και νευροεπιστημών, όπου τα μέλη μπορούν να αναρτούν άρθρα, ενδιαφέροντα περιστατικά, εικόνες και τοποθετήσεις. Τα μέλη της κοινότητας μπορούν να δημιουργούν συνεργασίες και ομάδες εργασίας. Επιπλέον τα μέλη της κοινότητας έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν έγγραφα προσωπικά ή δημόσια τα οποία μπορούν να τα μοιραστούν με τους συνεργάτες τους.

Η διαδικτυακή κοινότητα νευροεπιστημών καθοδηγείται από τα μέλη της. Τα μέλη της είναι οι συγγραφείς, οι reviewers και οι Editors. Κάθε εργασία, παρουσίαση, εικόνα ή βιβλίο είναι ανοιχτά προς συζήτηση και τροποποίηση.

Οι συγγραφείς έχουν την δυνατότητα να δημοσιεύουν άρθρα και να κάνουν αλλαγές και διορθώσεις στα δικά τους άρθρα.

Οι Editors της κοινότητας έχουν την δυνατότητα να διορθώνουν και να τροποποιούν άρθρα, ενώ επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για όλα τα μέλη της κοινότητας να παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα και παρουσιάσεις και να δημιουργούν τα δικά τους μαθήματα και e-courses.

Η ιστοσελίδα προσφέρει ενημερωτικές πληροφορίες και απόψεις για την φυσιολογική λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος, την νοσολογία και θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των σχετικών παθολογικών καταστάσεων. Οι πληροφορίες αυτές δίνουν μια σύντομη κατά κανόνα παρουσίαση σύμφωνη προς τα σύγχρονα δεδομένα και απευθύνονται σε ειδικούς και ασθενείς, χωρίς ωστόσο να αντικαθιστούν την εξέταση και την άποψη του ειδικού πάνω σε θέματα πρόληψης, κλινικής διερεύνησης και θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Η γνώση παραμένει ζωντανή μόνο όταν μοιράζεται απλόχερα