Πρόβλημα με τις αισθήσεις

Ονομάζομαι Ειρήνη και είμαι χημικός με Msc στη Χημεία και Τεχνολογία του  περιβάλλοντος. Αντιμετωπίζω εδώ και 14 μήνες ένα περίεργο πρόβλημα υγείας. Έχω γυρίσει όλους τους γιατρούς και κανείς δεν μπορεί να μου βρει λύση. Δε θέλω να σας κουράσω αρχικά με λεπτομέρειες. Θα σας πω με λίγα λόγια ότι έχω καταφέρει να καταλάβω και εγώ για το τι μου συμβαίνει.

     Πάντα ήμουν ιδιαίτερα ευαίσθητη, τόσο στις αισθήσεις, όσο και στα συναισθήματα. Ακούω, μυρίζω, γεύομαι και αισθάνομαι αφή, πόνο, ζέστη, κρύο πιο έντονα από τους άλλους. Μου είπαν ότι οι νευρικές απολήξεις μου είναι πιο πάνω. Λογικό και καθόλου προβληματικό. Επίσης πάντα έλεγα ότι αν δεν ρίξω νερό στην κορυφή του κεφαλιού μου είναι σαν να μην δροσίζομαι όταν κάνω μπάνιο. (άσχετο μεν, αλλά έχω τον λόγο μου που το αναφέρω). Απλώς από την κακή στάση και την έλλειψη άσκησης, πόναγα, αλλά έκανα φυσικοθεραπεία και μου πέρναγε.  Φάρμακα είχα να πάρω 7 χρόνια, ούτε Depon. Δεν πίνω, δεν καπνίζω και προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά. Κάνω χορό και περπατάω 30 λεπτά τη μέρα.   

Προσπαθώ να προσδιορίσω πότε ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης και το τοποθετώ πέρσι λίγο μετά το Πάσχα. 21/2/2017 έπαθα μυϊκό σπασμό  αριστερά στον αυχένα. 3 μήνες μετά τον μυϊκό σπασμό, άρχισα να μην αισθάνομαι τίποτα από σωματικές λειτουργίες: πόνο κάπου αλλού (μέση κτλ), πείνα, δίψα, κρύο, ζέστη, ούρηση, άγχος, νύστα, κούραση, φούσκωμα στο στομάχι…Μόνο πόνο στον αυχένα και ζαλάδα όταν σηκωνόμουν από το κρεβάτι ή ξάπλωνα.  

Μετά από 1 μήνα, άρχισα να αισθάνομαι ηλεκτρικά ρεύματα να περνάνε τα δάκτυλά μου όταν έγραφα, τα πόδια μου όταν καθόμουν σταυροπόδι, το στόμα μου όταν έσφιγγα τα δόντια μου ασυναίσθητα. Όπου ακουμπούσα, πόναγα. Τα ρούχα μου ήταν βαριά και με πόναγαν.  

Το καλοκαίρι του 2017 ήταν μία κόλαση. Με τους καύσωνες περπατούσα 2 βήματα και λύγιζε το σώμα προς τα εμπρός, χωρίς να καταλαβαίνω γιατί, δεν μπορούσα να περπατήσω γιατί πόναγαν τα πόδια μου και η μέση μου, αλλά μπορούσα να κολυμπώ 1 ώρα χωρίς να κουράζομαι! Έκανα μπάνιο στη θάλασσα και επειδή ζεσταινόταν το κεφάλι μου που δεν το είχα βουτήξει, δεν καταλάβαινα ότι κρυώνει το υπόλοιπο σώμα, ενώ ήταν ανατριχιασμένο. Δίπλα σε ανοιχτό παράθυρο , έξω 10 βαθμοί, εγώ με κοντομάνικο και σορτς, τα χέρια δεν κρυώνουν ενώ τα πόδια είναι ανατριχιασμένα και τρέμουν.

Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω τι περίπου μου συμβαίνει, γιατί τα συμπτώματα άλλαζαν σταδιακά. Αρχικά, το σώμα μου αντιδρά υπερβολικά στη ζέστη, είτε αυτή προέρχεται από το περιβάλλον, είτε εσωτερικά (από κίνηση, πέψη, θυμό, γέλιο). Αντί να αισθάνομαι «φούντωμα», ιδρώτα κτλ, αισθάνομαι μία απίστευτη «χαλάρωση» στους μυς και δεν μπορώ να σηκώσω ούτε το κινητό. Αν αισθανθώ ότι κρυώνω, τότε μπορώ να σηκώσω τα πάντα – σε λογικά πλαίσια…

     Έπειτα, οι αισθήσεις μου γενικά λειτουργούν, αλλά είναι μπερδεμένες. Ότι έχει σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον μία είναι φυσιολογικό ως προς την ένταση, μία γίνεται υπερβολικό. Δηλαδή το ίδιο αντικείμενο μία θα είναι κρύο, μία παγωμένο. Δεν μπορώ να το συνδέσω πως γίνεται. Μία αισθάνομαι τη ζέστη κανονικά, μία σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. Χωρίς όμως να ιδρώνω, απλώς χαλαρώνω….Μία θολώνουν τα μάτια μου και δεν βλέπω ( όταν έχει ζέστη) και μία ξεχωρίζω πεντακάθαρα τη φλούδα πάγου που πέφτει από το τυρί και λιώνει στην τοστιέρα. Προσπαθώ να μυρίσω και δυσκολεύομαι, ενώ όταν είμαι σε κίνηση, μυρίζω τα πάντα.

    Το χειρότερο είναι με τα μηνύματα που παίρνω από τον οργανισμό μου. Μια δεν καταλαβαίνω ότι πεινάω και μετά τρέχουν σάλια και γλείφομαι, γεγονότα που τα αντιλαμβάνομαι στον υπερθετικό βαθμό, αλλά και εκδηλώνονται σωματικά. Επίσης δεν αισθάνομαι ότι χορταίνω. Ενώ  έχω φάει τα πάντα, κάτι γίνεται και μπορώ να φάω άλλο τόσο, χωρίς να καταλαβαίνω ότι φουσκώνω, που έτρωγα 2 μπουκιές και δεν μπορούσα να ανασάνω και με έπιανε σφίξιμο στο κεφάλι. Μόνο αρχίζουν και τρέχουν σάλια. Βέβαια, αν σηκωθώ και περπατήσω 2 βήματα παθαίνω παλινδρόμηση και φεύγει από μόνο του μέρος του φαγητού. Οι παραμικρές αλλαγές της θερμοκρασίας μου φαίνονται τεράστιες. 

Δεν καταλαβαίνω «πιάσιμο» των μυών, τουλάχιστον όχι συνέχεια. Ο ιδρώτας μου «κολλάει», δεν είναι υγρός. Κάποιες στιγμές που κρυώνω ή φοβάμαι (?) χτυπάει ανεξέλεγκτα το σαγόνι μου – έχω και βίντεο. Επίσης δεν καταλαβαίνω ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα, εκτός αν είναι στο «τσακ», που και πάλι τότε το αισθάνομαι αχνά. Δεν αισθάνομαι καθόλου το έντερό μου, ενώ έχω σπαστική κολίτιδα. Τρώω επίτηδες χόρτα, σπανάκια, γάλα και η κοιλιά πρήζεται, αλλά δεν την καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω ότι λαχανιάζω, ενώ βλέπω το στέρνο μου να ανεβοκατεβαίνει και οι παλμοί μου είναι 100. Όταν ακουμπάω την κορυφή του κεφαλιού μου με πιάνει πονοκέφαλος, που μετά από 1 λεπτό περνάει.  Όταν χαλαρώνω πολύ από τη ζέστη, το κεφάλι γυρνάει με φόρα μόνο του προς τα δεξιά ή αριστερά αναλόγως που πονάω, από την άλλη μεριά.

Όταν σκέφτομαι έντονα, παθαίνω σπασμούς στο στομάχι και διπλώνομαι. Η όταν κρυώνω. όλες οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές.  

  Το καλύτερο. Έχω πάθει τενοντίτιδα στο δεξί χέρι από τον δείκτη και τον καρπό και μετά ώμο και αυχένα. Μία πονάω και μία ούτε που το αισθάνομαι. Το ίδιο συμβαίνει και με τον μυϊκό σπασμό στη μέση. Πήγα προχθές supermarket και δεν μπορούσα να στρίψω το καρότσι και μετά από 5 sec το έσπρωχνα και είχα την αίσθηση ότι δεν υπήρχε….

     Μπορώ να γράφω για ώρες για τα «τρελά» που μου συμβαίνουν. Κανείς δεν μπορεί να μου απαντήσει τι έχω. Νομίζω ότι τα περίεργα άρχισαν μετά την πρώτη μαγνητική στον αυχένα. Τι μου έχει συμβεί δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν είμαι τρελή, αλλά κόντεψα να χάσω τα λογικά μου. Τον τελευταίο καιρό που ψιλοκαταλαβαίνω πως αντιδρά το σώμα μου, το διαχειρίζομαι καλύτερα. Βέβαια τώρα πάλι με τη ζέστη  έχω μεγάλο πρόβλημα. Αναγκάστηκα να παραιτηθώ από τη δουλειά μου, γιατί δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω σωματικά, όχι νοητικά και έχω ξοδέψει του κόσμου τα λεφτά (που δεν μου περισσεύουν) σε γιατρούς χωρίς να βρω λύση δυστυχώς.  Μου έχουν βρει μία κύστη στην υπόφυση (6×5 mm). Οι νευρολόγοι με παραπέμπουν σε ενδοκρινολόγους, εκείνοι σε νευρολόγους, άλλοι σε ψυχίατρο. Φταίνε οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές…

Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι το σώμα μου αντιλαμβάνεται τα ερεθίσματα υπερβολικά και αντιδρά υπερβολικά.    

Έχω κάνει μαγνητική αυχένα, εγκεφάλου και υπόφυσης.  

Σε εξέταση βιοσυντονισμού, μου βρήκαν ότι κάνω υπεραιμία στην σπονδυλική στήλη και στη νήσο του Reil….Επίσης νευρική ανισορροπία. Εννοείται ότι οι κλασικοί νευρολόγοι δεν τα δέχονται αυτά.   

Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το τι μου συμβαίνει, παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου.   teokan@gmail.com

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *